cocktail

5 verrassend verfrissende koffiecocktails

Je kent ze wel, de klassieke koffies met whiskey, amaretto, jenever of wodka. Heel erg lekker op een koude winterdag. Maar wist je dat er nog meer lekkere, en vooral verfrissende, alternatieven zijn voor die klassiekers? Laat je verrassen door deze 5 koude koffiecocktails.

Espresso martini en mochatini

De eerste in het rijtje ziet er meteen al fantastisch uit en smaakt ook nog een keer heerlijk. De espresso martini maak je met 45 ml koffielikeur zoals Kahlúa of Tia Maria, 30 ml wodka en 30 ml espresso. Uiteraard is volgens de regels van de kunst vers gemaakte espresso het lekkerst, maar ook koffie van Senseo pads geeft een lekker resultaat. Laat de koffie eerst afkoelen en doe dan alle ingrediënten in de shaker samen met nog wat ijsblokjes. Serveer in een gekoeld martiniglas voor een extra wow-effect.

Hou je van romige koffie, dan zal de mochatini zeker in de smaak vallen. Deze variatie op de espresso martini maak je, zoals je al zou verwachten, met koffiemelk. Extra romig en heerlijk verfrissend. Voor deze cocktail voeg je meteen melk toe aan de koffie en laat je dit afkoelen waarna je de rest van de ingrediënten toevoegt aan de shaker.

Sicilliano

Als je van cocktails houdt, dan is de Sicilliano de perfecte cocktail voor jou: lekker fris en een heerlijke cafeïne boost op een warme dag! Je maakt de Sicilliano met 60 ml vermouth, 45 ml koude koffie, 30 ml suikersiroop en 30 ml bruiswater. Een sinaasappelschijfje maakt het geheel af en zorgt voor een extra frisse toets.

Tia & Tonic

Een gin tonic voor coffee addicts: dat is hoe je de Tia & tonic het beste kan omschrijven. Eenvoudig te maken door 45 ml Tia Maria te mixen met een espresso-shot en 80 ml tonic. Nog wat zeste van pompelmoes erbij voor een extra bittere toets en genieten maar!

Coffee Caipirinha

Nog een klassieker onder de cocktails die je heerlijk kan boosten met koffie: de Caipirinha. Een paar schijfjes limoen in een glas met 2 theelepels suiker, vul aan met ijsblokjes en mix met witte rum. Tot slot voeg je een shot sterke espresso toe.

Coffee sour

Tot slot nog een variant op de Whiskey sour: de Coffee sour. Deze vraagt wel wat meer werk, maar zeker de moeite waard! Hoe maak je deze topper? Doe 125 ml sterke koffie, kardemompeulen, citroenzeste, kruidnagel en een half kaneelstokje in een steelpannetje en breng aan de kook. Zeef daarna het mengsel en laat het afkoelen. Voor 1 Coffee sour doe je 50 ml van dit mengsel in een shaker en daarbij voeg je ijsblokjes, opgeklopt eiwit, 35 ml rum en 15 ml citroensap. Goed shaken, in een mooi glas serveren en afwerken met een paar koffiebonen!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *