Welke wijn bij welk gerecht

Welke wijn bij welk gerecht

Een wijn wordt door veel mensen graag gedronken bij een etentje. Als echte wijndrinker wil je dan een wijn die bij het gerecht past. Niet alle wijnen smaken bij elk gerecht. Welke wijnen je kunt drinken bij een gerecht wordt in dit artikel uitgelegd.

Welk gerecht kun je nemen bij een medium volle rode wijn?

Als je een medium volle rode wijn wilt bij je gerecht, dan zou je kunnen kiezen voor de lichtere gerechten. De medium volle rode wijn past goed bij kleine hapjes maar ook een salade. De medium volle rode wijn kun je ook kiezen wanneer je een pasta of pizza hebt als gerecht. De medium volle rode wijn zal zeker smaken bij deze gerechten.

Een zachte of oudere rode wijn kun je drinken bij vleesgerechten

Een wijn die afgerond zijn en weinig tannine bezitten zijn ouder of zachter. Deze wijn kun je drinken bij gerechten met eend of fazant. De wijn is lekker bij deze gerechten. Je kunt deze wijn ook drinken wanneer je een zachte kaas eet. De smaakcombinatie is perfect van zachte kaas en een zachte of oudere rode wijn.

Een stevige of jonge rode wijn

De wijnen met pit en kracht zijn geschikt voor gerechten die krachtig zijn. Je kunt dan denken aan een lekkere malse biefstuk of een gerecht met wild. Hoe meer smaak je gerecht heeft, hoe zwaarder is de wijn. De jonge of stevige wijn is ook lekker bij oude kaas of schimmelkaas.

Een droge witte wijn bij schelpdieren en visgerechten

Een droge witte wijn past goed bij oesters, vis en mosselen. Je kunt deze wijn ook drinken bij oosterse gerechten. Echter vragen oosterse gerechten een wijn met veel zuren. De beste wijn die je kunt drinken bij oosterse gerechten is een Riesling of een Sauvignon Blanc.

Welk gerecht past bij een zoete witte wijn?

Een halfzoete wijn is moeilijk te combineren met een gerecht. Een zoete witte wijn past bij een visgerecht of een oosters gerecht. De zoete witte wijn kun je nemen bij een gerecht waar je paté hebt. Heb je een salade met vruchten dan is de zoete witte wijn een goede keuze.

De zoete witte wijn past goed bij nagerechten of fruit desserts. Een zoete witte wijn hoort bij zoete gerechten. Hoe zoeter de witte wijn is, hoe beter het gaat smaken in combinatie met je gerecht. Je kunt deze zoete witte wijn bij gebak, fruitdesserts en zoete nagerechten gemakkelijk drinken.

Een rosé wijn geeft fruitigheid bij vleesgerechten

Een rosé kun je het beste drinken bij kalfsvlees, gevogelte en varkensvlees. Een zoete rosé past bij pastagerechten met zoete sauzen. De zoete rosé is ook lekker bij de romige kaas soorten.

MEER TE WETEN KOMEN

wijn bewaren


Lees Meer

Waarom betalen


Lees Meer

Wijn en gezondheid


Lees Meer